IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank е намалила възнагражденията в инвестиционното си поделение с 23%

Ръководителят на банката Аншу Джеин вижда риск от загуба на талантливи служители, ако конкурентите не предприемат също намаляване на заплатите и бонусите

15:30 | 29.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Bank е намалила възнагражденията в инвестиционното си поделение с 23%

През четвъртото тримесечие най-голямата германска банка, Deutsche Bank, е свила възнаграждението на служителите от инвестиционното си поделение с 23%, след като спадът на приходите е допринесъл за загуба за периода, съобщава Bloomberg.

Заплатите и бонусите в т. нар. отдел Корпоративно банкиране и ценни книжа са намалели до 1 млрд. евро от 1,3 млрд. година по-рано.

Deutsche е сред банките, които намаляват заплати, съкращават персонал и свиват активите си, за да увеличат печалбата и капитала си с цел посрещане на по-строгите регулаторни изисквания и да подкрепят възвръщаемостта за акционерите.

Главният съизпълнителен диркетор Аншу Джеин вижда риск от загуба на талантливи служители, ако конкурентите не предприемат също намаляване на заплатите и бонусите.

Deutsche Bank отчита нетна загуба за последното тримесечие от 958 млн. евро спрямо загуба от 2,53 млрд. преди година. Преди десет дни банката оповести изненадваща загуба преди данъци от 1,15 млрд. евро за тримесечието, като изтъкна разходите за съдебни спорове и преструктурирания.

Приходите от инвестиционно банкиране и търговия през четвъртото тримесечие са спаднали с 27% на годишна база до 2,46 млд. евро, като приходите от търговия с дългове са се понижили с 31%. Персоналът в поделението към края на годината отчита понижение с 2,4% на годишна база до 8435 души.

„САЩ вероятно ще продължат да изпреварват Европа в търговията с дългове още няколко години, така че трябва да обърнем поглед към Америка и да продължим да реинвестираме в платформата ни", каза Джеин.

Според него и другия главен изпълнителен директор Юрген Фичен 2014 г. ще бъде предизвикателна на фона на разходите за преструктуриране и съдебни спорове.

Акциите на Deutsche Bank се понижават с 0,6% на борсата във Франкфурт до 36,76 за брой. 

Вижте още информация за Deutsche Bank във видео материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още