fallback

Royal Mail повиши цените на пощенските марки след приватизацията

Британската пощенска компания премина в частни ръце през октомври 2013 г.

18:24 | 28.02.14 г.
Автор - снимка
Създател

Новоприватизираната британска пощенска компания Royal Mail Group обяви, че ще увеличи цените на марките над процента на инфлацията, съобщава Ройтерс.

Поскъпването е първото в последните две години и засилва недоволството сред критиците, които твърдят, че данъкоплатците са били ощетени при продажбата на групата.

Капитализацията на Royal Mail се покачи с 85 на сто, след като правителството продаде част от дела си в компанията. Това накара профсъюзите и опозиционните депутати да твърдят, че продажната цена е била прекалено ниска.

Компанията обяви днес, че цените на първокласните ѝ марки ще бъдат увеличени с 2 пенса, или около 3%, до 62 пенса. Второкласните марки пък ще струват 53 цента, или с 3 пенса и съответно 6% повече. Повишението ще влезе в сила от 31 март, пише БТА.

Инфлацията във Великобритания спадна до 1,9 на сто през януари, отчитайки първото си отстъпление в последни повече от 5 години. Равнището остана и под препоръчителния праг от 2 на сто, определен от Английската централна банка.

За последно Royal Mail увеличи цените на първокласните си марки преди две години. Тогава поскъпването достигна близо 30%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:20 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още