IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британското правителство е скрило оптимистичен доклад за имиграцията

На Острова се засилва натискът документът да бъде публикуван

18:50 | 05.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Британското правителство е скрило оптимистичен доклад за имиграцията

Британското правителство не е публикувало доклад, който посочва, че негативните ефекти от имиграцията са далеч по-малки, отколкото ги представят властите, пише британското издание The Guardian.

Проучването е било поискано, за да потвърди данните от предишен доклад, според който идването на всеки 100 имигранти в страната означава, че 23-ма британци няма да бъдат наети. Според информацията на британските медии обаче непубликуваният доклад е посочил, че ефектите от идването на чужденци на британския трудов пазар далеч не са така негативни.

Според източници на ВВС Даунинг стрийт не публикувал този доклад, който е готов от 2013 г., за да избегне противоречия в обществото. От британското правителство обаче коментират, че документът още не е готов.

В последните месеци във Великобритания се води сериозна кампания срещу имигрантите. Фокусът в този момент е насочен към българите и румънците, за които от началото на 2014 г. паднаха всички ограничения за трудовите пазари на страните в Европейския съюз. Опасенията са, че те ще заемат работните места на британците и ще „източат” социалната система на Острова.

Статистиката обаче показва, че през последната година 87% или 367 хил. от новите работни места във Великобритания са били заети от местните жители. През 2013 г. са били създадени 425 хил. нови работни места.

Ситуацията е тотално различна отпреди две години, когато работните места, заемани от британци, са намалели със 166 хил., а местата, заемани от чужденци, са се увеличили със 166 хил., коментира още Guardian.

След разпространението на информацията за скрития доклад се засилва натискът към правителството да се публикуват тези данни. Говорител на правителството обаче заяви, че няма да коментира вътрешния документооборот на Даунинг стрийт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още