IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's вдигна кредитната перспектива на ЕС до стабилна

По този начин агенцията изключва възможността да понижи рейтинга на Европейския съюз в средносрочен план

09:24 | 15.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Moody's вдигна кредитната перспектива на ЕС до стабилна

Aенцията за кредитен рейтинг Moody's потвърди максималната си оценка "ААА" на ЕС и повиши перспективата му от "отрицателна" на "стабилна", като спомена по-конкретно намаляването на финансовите рискове в еврозоната, предаде Франс прес.

Американската агенция за финансово оценяване посочва с това си решение, че изключва възможността да понижи кредитната оценка на ЕС в средносрочен план.

Мудис посочва, че рисковете, свързани с дълговата криза в еврозоната са намалели, което намалява натиска върху качеството на активите в региона и върху платежоспособността на целия ЕС.

С помощта на Международния валутен фонд ЕС бе принуден да помогне на редица страни в еврозоната (Гърция, Ирландия, Португалия), отпускайки им милиарди евро, за да ги спаси от фалит.

Moody's аргументира решението си и с подобрената платежоспособност на главните страни от ЕС, които участваха в тези финансови спасителни планове.

(БТА)

Още международни новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още