IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair се опълчва на негативния тренд в Европа

За разлика от Air France-KLM и Lufthansa ирландският превозвач потвърди прогнозата си за печалба

21:34 | 14.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ryanair се опълчва на негативния тренд в Европа

За разлика от Air France-KLM и Lufthansa ирландският нискотарифен превозвач Ryanair не вижда причини за ревизия на прогнозата си за печалба за текущата финансова година, твърди  изпълнителният директор Майкъл О'Лиъри, цитиран от Ройтерс.

Предварителните резервации сочат, че със същия капацитет за цялата година ще бъдат превозени между 4 и 5 млн. пътници повече. След някои подобрения в услугите, като намаляването на таксите за багаж и въвеждането на възможността за запазване на места, компанията е успяла да открадне клиенти от конкуренцията.

През май Ryanair обяви, че за изтичащата в края на март 2015 г. очаква печалба в диапазона 580-620 млн. евро.

Някои водещи европейски авиокомпании обаче намалиха предвижданията си за финансовото си представяне. Така например Air France-KLM заяви през миналата седмица, че печалбата ѝ за 2014 г. може да е с до 12% по-ниска спрямо досегашните очаквания.  основно заради пренасищането в сектора и по-ниските цени за превозите на товари и пътници.

През миналия месец пък германската авиокомпания Lufthansa намали целите си за печалба за следващите две години и обоснова това и с конкуренцията от нискотарифни превозвачи като Ryanair или Easyjet.

След предупреждението на Lufthansa подобни новини дойдоха и от Icelandair и Jet2.com (част от листната във Великобритания Dart). SAS съобщи, че ще съкрати разходи, а базираната в САЩ Delta разочарова с данните за приходите от продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още