fallback

Д. Камерън: Трябва да се изправим срещу заплахата "Ислямска държава"

Правителството на Великобритания се събра на спешно заседание след екзекуцията на британски хуманитарен служител

15:18 | 14.09.14 г. 8

Групировката "Ислямска държава" е въплъщение на злото, заяви британският премиер Дейвид Камерън от резиденцията си на "Даунинг стрийт" 10 и се закани, че ще страната му ще се бори с нея колкото и дълго да отнеме това, съобщи БНР. 

„Това е една фанатична организация, която не само уби един британски заложник, а е планирала и продължава да планира атаки на територията на Европа и у нас. Ние сме мирен народ и не търсим конфронтация, но трябва да разберем, че не можем да пренебрегнем тази заплаха за сигурността си и тази на нашите съюзници. Няма вариант да сведем глава, за да останем в безопасност. Проблемът само ще се влоши.  Не можем да го подминем, ако искаме да живеем в сигурност - трябва да се изправим срещу тази заплаха“, каза Дейвид Камерън.

Днес правителството на Великобритания се събра на спешно заседание, след като джихадистите в Сирия екзекутираха британския хуманитарен служител Дейвид Хейнс.

Лондон потвърди автентичността на видеозаписа. "Всичко сочи, че видеото е автентично, нямаме причини да смятаме обратното", заяви говорител на Форин офис.

Дейвид Хейнс е посветил няколко години от живота си на това да помага на бежанци в зони на конфликти, информира bTV.  Той е служил 12 години в Кралските военновъздушни сили, работил е за различни хуманитарни организации в някои от най-опасните места по света, започвайки от 1999 г., когато е помагал на бежанци в бивша Югославия.

През 2011 г. заминал за Либия като служител на международна организация, която се грижи за инвалиди, намиращи се в зони на конфликти и бедност. През 2012 г. е работил като наблюдател за спазване на примирие в Южен Судан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още