IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария решена да върне незаконните авоари

В Женева започна тридневна среща на арабския форум за възстановяване на авоарите, чиято цел е да бъдат ускорени процедурите

17:28 | 02.11.14 г. 1
<p>
	Дидие Буркхалтер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Дидие Буркхалтер. Снимка: Ройтерс

Президентът на Швейцария Дидие Буркхалтер потвърди днес "несломимата политическа воля" на страната си да върне незаконните авоари. Изказването му, цитирано от АФП, бе направено по случай провеждащия се този уикенд в Женева арабски форум по възстановяване на авоарите.

Представителите на Тунис и Египет обаче изразиха съжаление, че усилията досега не са довели до резултати.

"Политическата воля на швейцарското правителство е несломима. Независимо дали става дума за Египет, Тунис, Либия, или за Украйна и Хаити, Швейцария продължава да работи неспирно и в тясно сътрудничество със страните, откъдето са парите, за да се намери удовлетворително решение", заяви Буркхалтер.

Той откри днес тридневна среща на арабския форум за възстановяване на авоарите, в който участват близо 250 експерти от 40 страни, чиято цел е да бъдат ускорени процедурите.

Швейцарският държавен глава подчерта, че страната му е възстановила досега 1,8 милиарда франка (1,48 милиарда евро) на страните, от които те са били прехвърлени в Швейцария, и уточни, че това са близо една трета от върнатите авоари в света.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
eboyanov
преди 9 години
ше фалирате :) недей така!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още