IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понижения за европейските акции

Инвеститорите реагираха на по-лошите от очакваното данни за еврозоната и разочароващите отчети от добивния сектор

19:19 | 20.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Понижения за европейските акции

Акциите на Стария континент се понижиха в днешната сесия, след като инвеститорите реагираха на по-лошите от очакваното данни за еврозоната и разочароващите корпоративни отчети от добивния сектор, предава CNBC.

Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 се понижи с 0,3% до 1 355 пункта. Френският CAC 40 и британският FTSE-100 отстъпиха съответно с 0,8% и 0,3% до 4 234 и 6 679 пункта, докато германският DAX прибави 0,1% до 9 484 пункта.

PMI индексът за еврозоната през ноември вълзезе на 51,4 пункта, което бе под очакванията за 52,2 пункта. Нагласите на мениджърите по доставките във Франция се покачиха от 48,2 до 48,4 пункта, докато данните за Германия се понижиха от 53,9 през октомври до 16-месечно дъно от 52,1 пункта.

Акциите на BHP Biiliton спаднаха с 2,8, повличайки целия добивен сектор, след като компанията изтъкна спада в цената на желязната руда в своя отчет, но обяви ,че ще се опита да запази дивидентната си политика.

Книжата на френската фармацевтична компания Sanofi се понижиха с 2,4%, след като тя предупреди, че бизнесът й с лекарства за диабет, който отговаря за над 20% от приходите, ще покаже слаб растеж през следващите 4 години.

Акциите на германската ThyssenKrupp се повишиха с 1,5%, след като компанията излезе на печалба през третото тримесечие и съобщи, че възобновява плащането на дивиденти.

Икономическите новини от деня показаха още, че продажбите на дребно във Великобритания са постигнали изненадващ ръст през октомври, като търговските обеми се повишават с 0,8% на месечна и с 4,3% на годишна база.

Жалбата на Великобритания пък срещу плановете за ограничаване на банкерските бонуси от ЕС претърпяха удар, след като правният съветник към Върховния съд на Съюза отхвърли случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още