fallback

Гръцкият външен министър ще се срещне с Джон Кери

Премиерът Алексис Ципрас пък ще обсъди въпроса за гръцкия дълг и предстоящите реформи с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

09:20 | 01.02.15 г. 5

Никос Кодзиас пред медии. Снимка: Ройтерс

Министърът на външните работи на Гърция Никос Кодзиас и държавният секретар на Съединените щати Джон Кери се договориха в състоял се вчера телефонен разговор да се срещнат "в близко време", предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на гръцкото външно министерство.

Обаждането било по инициатива на Кери, който се обадил на Кодзиас, за да го поздрави с встъпването му в длъжност. В рамките на разговора, който протекъл "в много добра атмосфера", били обсъдени теми от двустранното сътрудничество, както и регионални и международни въпроси, се посочва в съобщението.

Новият гръцкия премиер Алексис Ципрас ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на 4 февруари в Брюксел, предаде още ТАСС, цитирана от БТА.

Дневният ред на срещата не е обявен, но според гръцки медии ще бъде обсъден въпросът за гръцкия дълг и реформите, които правителството възнамерява да проведе.

Според обявената вчера уточнена програма на посещенията на Ципрас на 2 февруари той ще посети Никозия, на 3 февруари ще бъде в Рим, а на 4 февруари ще се срещне с Юнкер в Брюксел и с френския президент Франсоа Оланд в Париж.

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис пък ще се срещне тази вечер с френския финансов министър Мишел Сапен.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:48 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още