fallback

EasyJet въвежда двама членове на екипажа да бъдат винаги в пилотската кабина

Canada Air и Norwegian Air Shuttle също разкриха подобни планове, след като стана ясно, че катастрофата на Germanwings е умишлено дело на втория пилот

20:48 | 26.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Нискотарифната британска авиокомпания EasyJet обяви, че от утре ще изисква двама членове на екипажа да бъдат винаги в пилотската кабина, съобщава ВВС. Canada Air и Norwegian Air Shuttle също разкриха подобни планове.

Днес стана ясно, че вторият пилот на катастрофиралия самолет на Germanwings умишлено го е разбил. Андреас Лубиц се е затворил в кабината, след като е поел командването, показаха записите от черната кутия. 150 души загинаха в Алпите. 

Новото правило идва, след като британските авиокомпании бяха призовани да прегледат процедурите си след катастрофата.  Британската Служба за гражданска авиация (САА - Civil Aviation Authority) заяви, че ще продължи да следи ситуцията успоредно с разследването на инцидента.

САА подчертава, че всички британски пилоти преминават през регулярни медицински прегледи,  включително психологически, които определят дали са годни да притежават лиценз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:17 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още