IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК обмисля оспорване на новата пътна такса в Германия

Съмняваме се дали закона е успешен що се отнася до предотвратяването на дискриминацията срещу чужденци, заяви Жан-Клод Юнкер

16:54 | 01.06.15 г.
ЕК обмисля оспорване на новата пътна такса в Германия

Европейската комисия (ЕК) ще обмисли дали да оспори в съда планираната пътна такса в Германия заради вероятно нарушаване на антидискриминационните закони на Европейския съюз (ЕС), съобщи председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер, цитиран от Ройтерс и Associated Press.

Става дума за пътна такса, одобрена от германския парламент през март, която ще бъде налагана на чуждестранните шофьори и ще бъде в размер до 130 евро годишно за използването на пътищата на страната.

Германските шофьори също ще плащат таксата, но ще получават съответното намаление от автомобилния данък, което според критиците на таксата противоречи на разпоредбите на ЕС, предава БТА.

В интервю за днешния брой на вестник Süddeutsche Zeitung Юнкер посочи, че таксата изглежда не отговаря на законите на Евросъюза, които забраняват дискриминацията срещу чужденци. Имаме значителни съмнения за това дали законът е успешен що се отнася до предотвратяването на дискриминацията срещу чужденци, уточни Юнкер пред германския всекидневник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още