IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата на Еврогрупата приключи без споразумение

Предвижда се разговорите да се подновят в неделя по обяд

01:23 | 12.07.15 г. 10
<p>
	Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум при излизането си от срещата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум при излизането си от срещата. Снимка: Ройтерс

Срещата на Еврогрупата в Брюксел приключи след около 9 часа преговори без споразумение и съвместно изявление, съобщи английското онлайн издание Kathimerini English в Twitter.

Предвижда се разговорите да се подновят в неделя по обяд.

Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум коментира при излизането си от срещата, че ситуацията остава много трудна.

Той потвърди, че срещата ще продължи утре от 11 часа местно време.

„Проведохме задълбочено обсъждане на гръцките предложения. Обсъдихме въпроса за доверието и ,разбира се, финансовите въпроси. Все още е много трудно, но работата още продължава”, обобщи той, цитиран от Guardian.

Еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси заяви в отговор на въпрос, че надежда винаги има. Други министри отказват коментар пред медиите.

Гръцкият финансов министър Евклидис Цакалотос също напусна сградата, потънал в телефонен разговор и без да коментира пред медиите, отбелязва още британският вестник.

Сред финансовите министри на държавите от еврозоната има консенсус, че Атина трябва да предприеме допълнителни стъпки, освен предложения пакет от реформи, за да ги убеди, че заслужава нова сделка, съобщи по-рано Ройтерс, като се позова на информация от двама източници.

Междувременно се появи и информация, че Германия е подготвила доклад, който предвижда временно излизане на Гърция от еврозоната, а правителството на Финландия се оказа заплашено от разпадане заради гръцкия въпрос.

Темата за Гърция може да следите тук

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 2 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 8 години
утре гап на даксито надоле
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 2
Vesko94
преди 8 години
Днес няма да има среща на върха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 8 години
Защо да им обещават връщане - с какво са го заслужили . Или пак ще допускат същата грешка .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
Аз защитавам Гърция само за едно - лихва до 0,1% а за останалото ще трябва да си платят защото над 50% сенчеста икономика е много и трябва да се научат ,и отделна тема е ,че всички трябва да платят равномерно и т.н. 36% кредити над 90 дена е проблем - 60млрд. при капит.адекватност 40млрд.Америк.журналист Финиън Кънингъм - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1630500093894885 ''Изглежда, че причината за системния хаос е кризата на главния модел в организирането на бизнеса капитализмът. Заради спада на печалбите в производствените сектори, капитализмът деградира от система, създаваща блага за човека, до системата за финансови залози. Той се превърна във форма на финансов паразитизъм, на валутни и фондови спекуланти, зад които стоят интересите на банките и фондовете, и чиито капиталови оценки са нереални. Финансовата система се отдели от истинския свят.....Фондовите пазари съществуват в паралелна вселена......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 24 rate down comment 1
tonino
преди 8 години
Проблемът е,че там парите са си на американците......Тук обаче парите са на хора,които в някои случаи са по-зле и от гърците и в този смисъл положението е малко по-различно......И в Латвия пенсиите са по-ниски от гръцките,но и те трабва да наливат пари на гърците.....Поне една причина да го правят ?????От къде на къде ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 1
dr.5rov
преди 8 години
Но най-големият проблем е, че случаят е прецедент и както се реши този финасов казус, това решение ще зададе посоката на бъдещото неизбежно правно уреждане. И тука вече е политиката, защото този който сега е на върха/дъното, утре може да е на дъното/върха и това за което днес пледира, утре може да му приложат и на него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 26 rate down comment 1
Grosss
преди 8 години
Стана като в оня виц ,за да бъдат гърците добре трябва всяко германско семейство да осинови по един грък.Пари нема и никой вече не му се дава това епроблемът.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 2
dr.5rov
преди 8 години
Проблемът на Гърция е, че не могат да предложат убедителен план, че ще могат да си обслужват самостоятелно дълга след тези 2-3 години на подкрепа. Всъщност тезата им е, че те не могат. А проблемът пък на кредиторите е, че няма правна рамка как се решават такива случаи. И започват едни импровизации и целият този цирк.В САЩ доколкото занам се е случвало не един или два пъти отделни щати да обявят банкрут. Някой по широкия свят да се е занимавал с това цели 5 години?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 3
Grosss
преди 8 години
Най-вероятно ще въведат временен Грексит,това което предлага Шойбле.Катоминат 10тина години пак ще ги върнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 20
крас
преди 8 години
НЕ СЕ ЛИ ОБАДИХА ОТ САЩ, ДА ВИ КАЖАТ ДА ПРЕКЛЮЧВАТЕ С ТОВА ПРЕДСТАВЛЕНИЕ. ВСЪШНОСТ ИМА СЕДЕМ ЧАСА РАЗЛИКА И ЗАТОВА СТЕ ОТЛОЖИЛИ ЗА ДНЕС ПО ОБЯД. ЧАКАТЕ РАЗПОРЕЖДАНИЯТА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още