fallback

Москва е притеснена от неспособността на ЕС да се справи с бежанския проблем

Европа може да се поучи от Русия по въпроса с бежанците, смята руски дипломат

18:42 | 03.09.15 г. 58

„С удивление и голямо безпокойство наблюдаваме откровената безпомощност на ЕС, свързана с наплива на бежанците от страните от Близкия изток и Северна Африка“, коментира официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от руската информационна агенция ТАСС.

Според нейните думи проблемът с бежанците е резултат от водената политика на западните държави в Близкия изток по отношение на смяната на управляващите режими, допълва още агенцията.

„Проблемът набира катастрофални и застрашителни размери“, казва Захарова и допълва, че кадрите с бежанците в ЕС са ужасяващи.

„Всичко напомня на ситуацията след Втората световна война и макар и мащабите още да не са такива, динамиката и тенденцията са много подобни“, допълва още дипломатът. 

Според нея се вижда неспособност, не нежелание, на ЕС да предприеме ефективни мерки, които да решат проблема с оказването на медицинска помощ и изхранването на бежанците. 

Захарова посочва още, че ЕС може да се поучи от Русия по въпроса с бежанците. Страната е приела "стотици хиляди бежанци от Украйна" и е създала условия те да се чувстват добре. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:08 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още