IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свиването на британския петролен сектор е довело до загуба на 65 хил. работни места

Съкращенията са в резултат на сериозно намаляване на оперативните разходи по съществуващите активи

14:50 | 09.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Свиването на британския петролен сектор е довело до съкращаване на 65 хил. работни места, съобщава ВВС, кат осе позовава на нов доклад на търговската организация Oil and Gas UK. От началото на годината заетостта в индустрията е намаляла с 15%, твърди организацията.

Според доклада броят на преките и непреките работни места, както и на тези във веригата за доставка, е спаднал от 440 хил. до 375 хил..

Съкращенията са в резултат на сериозно намаляване на оперативните разходи по съществуващите активи.

През тази година разходите са били редуцирани с около 800 млн. лири (8%), като през следващата година се планира те да бъдат намалени с още 1,3 млн. лири (14%).

Предстои обаче разработването на няколко големи находища, което означава, че тези съкращения ще бъдат компенсирани с повече от 1 млрд. лири годишно за опериране на дейността.

В доклада се посочва, че индустрията се очаква да бъде фокусирана именно върху съкращаването на разходите през първите девет месеца като реакция на по-ниските цени на петрола. След това акцентът вероятно ще се измести върху подобряване на ефективността и трансформиране на индустрията през следващите три години. Тези процеси може да доведат до още редуциране на работни места.

Изчисляването на загубените работни места на Oil and Gas UK се базира на намаляването с 15% на преките служители в индустрият. По-широкото въздействие е в резултат на съкращенията във веригата за доставки и на тези, които разчитат на разходите, които правят тези компании и служителите им.

Действията на индустрията са в резултат на спада на приходите с 20% през миналата година и с още 30% през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още