fallback

Станишев се обяви за изравняване на минималната работна заплата в ЕС

ПЕС е категорично против социалния дъмпинг, заяви социалистът на форум в Брайтън

15:38 | 30.09.15 г. 3

Европейските социалисти искат сближаване на заплатите и ще се борят за постепенното вдигане и изравняване на минималната работна заплата в ЕС. Това е заявил лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който е бил гост на дискусията по повод предстоящия референдум в Обединеното кралство, организирана от лейбъристите по време на годишната конференция на партията в Брайтън, съобщиха от офиса на евродепутата.

„Референдумът е предизвикателство не само за Великобритания, но и за Европа. И двете страни ще загубят много от Brexit (излизане на Великобритания от ЕС). Историята на Великобритания показва, че страната е просперирала именно защото е била отворена към целия свят. Точно това е направило тази държава икономическа сила и е допринесло за превръщането й в оживено мултикултурно общество. Сега не е моментът да се затварят врати“, е коментирал социалистът.

По повод настроенията срещу източноевропейците той е изтъкнал, че българите са на 28-30 място от всички емигранти на Острова, но голямото мнозинство са високообразовани млади хора, които заемат високи и добре платени позиции.

„Ние от ПЕС сме категорично против социалния дъмпинг. Не е справедливо някой да получава по-ниско възнаграждение само защото е от „неправилната“ държава“, е казал Станишев и е предложил изравняване на минималната работна заплата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:52 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още