fallback

Бавария заплашва Берлин с Конституционен съд заради кризата с бежанците

Ограничаването на имиграцията е било нужно и за да се гарантира вътрешната сигурност

16:30 | 09.10.15 г. 6
Автор - снимка
Създател

Федералната провинция Бавария отново настоява за ограничаване на бежанския натиск и заплашва с дело пред Федералния конституционен съд.

„Не съм от онези, които казват, че при бежанския наплив става дума просто за преселение на народите и трябва да се справим с това", заяви министър-председателят на провинцията Хорст Зеехофер след заседание на кабинета, цитиран от DPA.

Министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман заяви, че ако федералното правителство не ограничи притока от бежанци, то на провинцията няма да ѝ остане нищо друго, освен да стартира процедура пред Федералния конституционен съд. По думите му Германия е достигнала точката на пречупване.

Ограничаването на имиграцията е било нужно и за да се гарантира вътрешната сигурност, каза още Зеехофер, който е и лидер на опозиционния ХСС. Преди това той е бил информиран от полицията и съдебната власт за актуалната ситуация. Този разговор обаче причинил у него дълбоки притеснения.

„Имаме всички основания да снабдим нашите полицейски и съдебни служби с допълнително персонал".

При това според него не ставало дума за тероризъм, а за "престъпление в най-широк смисъл". „Тук трябва да бъдем много бдителни", каза той. По думите му ограничението е необходимо също и за да „се запази солидарността на населението".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:26 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още