IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Frontex засилва присъствието си в Гърция

Агенцията и Атина се споразумяха за необходимостта от по-сериозна операция за овладяване на бежанския поток

17:50 | 18.12.15 г.
<p>
	Група имигранти пристига в Гърция по море. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Група имигранти пристига в Гърция по море. Снимка: архив, Ройтерс

Европейската агенция за управление на външните граници Frontex ще засили присъствието си в Гърция, след като двете страни се споразумяха за необходимостта от по-сериозна операция за овладяване на бежанския поток, съобщава Ройтерс, като се позовава на съобщение на агенцията.

Операцията ще стартира на 28 декември, като се предвижда разполагането на 376 служители и преводачи. Персоналът ще дойде от държавите членки на Европейския съюз (ЕС) и другите членки на Шенген от Европа.

Над 991 хил. имигранти са влезли в Европа по море и суша от началото на годината досега. Очаква се броят им да достигне 1 млн. души през следващите дни, според Международната организация по миграцията.

Повечето от имигрантите влизат в Европа от Турция през Гърция, като стигат обикновено до някой от гръцките острови по море.

С допълнителните служители ще се ускори регистрацията и снемането на пръстови отпечатъци на имигрантите, които са се добрали до гръцките острови.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още