fallback

Бежанците създават хиляди работни места за германците

Ново изследване отчита сериозен ръст на заетостта при професии, свързани със строителство, охрана, обучение и администрация

16:02 | 25.04.16 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Високият брой на бежанците в Германия се грижи за създаването на хиляди нови работни места за местните хора.

За професии, свързани с изграждането и разширяването на сгради, преподаването, охранителни дейности, в администрацията и в социалната сфера от януари 2015 г. до януари 2016 е отчетен ръст на заетостта значително „над средния" растеж, показва проучване на Института за изследване на заетостта в Нюрнберг, предава AFP.

Този растеж „се очаква да е в средата на петцифрен" брой. Авторите на изследването признават, че не всички работни места, които са свързани с обгрижването на бежанците, са нови работни места. Те също може да са такива работници от други области, които са били преместени на нови позиции,  пише в проучването.

Освен това в статистиката за свободните работни места до март тази година на агенциите за заетост се отчитат увеличени позиции за тези професии. Поради това следва да се приеме, че в хода на бежанската криза ще има допълнителна нужда от работна ръка, пишат авторите. 

Всичко за бежанската вълна можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още