IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eurowings иска да придобие част от маршрутите на Air Berlin?

Air Berlin все още не може да се върне към печалбата

23:10 | 19.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Нискотарифното звено на Lufthansa - Eurowings, обмисля придобиването на част от маршрутите на Air Berlin, от които компанията е на загуба, писа германският ежедневник Handelsblatt, позовавайки се на анонимни източници.

Вестникът, който трябва да излезе в сряда, посочва, че Lufthansa води преговори с най-големия акционер в Air Berlin - Etihad за маршрути, обслужвани от 40 въздухоплавателни средства извън основните бази на компанията в Дюселдорф и Берлин.

Lufthansa и Etihad отказват да коментират въпроса, предава Ройтерс.

Въпреки това двама източници от Lufthansa твърдят, че е малко вероятно компанията да се интересува от линиите на Air Berlin, която не успява да се върне към печалбата, въпреки усилията за преструктуриране.

Освен това всяка подобна сделка между двете най-големи авиокомпании в Германия вероятно ще повдигне опасенията на антитръстовите регулатори. В Хамбург например Lufthansa и Air Berlin имат общ пазарен дял от почти 70%.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още