fallback

Изстрели в мол в Мюнхен, има жертви*

По всяка вероятност нападателите са повече от един, към момента няма арестувани

19:49 | 22.07.16 г. 23

Изстрели са отекнали в търговския център Olympia в Мюнхен в Германия и в момента тече мащабна полицейска операция, съобщиха местни медии, цитирани от BBC.

Районът около търговския център в район Моозах е отцепен, но към момента липсва подробна информация.

Германският вестник Sueddeutsche Zeitung съобщава, че няколко души са били убити, като се позовава на информация от полицията.

Съобщенията за броя на жертвите са противоречиви. Според местния вестник Muencher Abendzeitung, цитиран от Ройтерс, броят на жертвите е до 15 души, докато телевизионният канал NTV съобщава за 10 жертви. Според BBC е загинал един човек, а броят на ранените не е известен към момента.

Местните телевизии показват много линейки пред мола.

Говорителка на полицията в Мюнхен е потвърдила, че при стрелбата има "много жертви и ранени".

Тя е посочила, че по всяка вероятност има повече от един стрелец, а към момента няма арестувани. Впоследствие бе уточнено, че те са най-малко трима.

"Вярваме, че има повече от един извършител. Първите съобщения се появиха около 6 часа вечерта, стрелбата очевидно е започнала в McDonald's в търговския център. Все още има хора в търговския център. Опитваме се да ги изведем и да се погрижим за тях."

Над мола летят хеликоптери, а служителите все още не могат да напуснат магазините. От полицията призовават хората да избягват района.

Човекът, открил стрелбата, е побягнал. Полицията е отцепила част от района и го издирва, съобщи ТАСС. 

Специални сили на германската полиция са в търговския център, спряно е движението на влаковете, трамваите и автобусите, съобщи Ройтерс.

Службите за сигурност в страната са нащрек, след като въоръжен мъж намушка петима души във влак в Бавария в понеделник. Властите предупредиха за опасност от нови атаки.

 

These are the latest pictures outside #Munich's #OEZ shopping centre: https://t.co/y8b3zCLLPc https://t.co/V1omHcwWkW

— Sky News (@SkyNews) July 22, 2016

*Очаквайте подробности, новината се актуализира постоянно

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:52 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още