IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UniCredit ще спечели неочаквано повече от продажбата на дъщерната Pioneer

Според Ройтерс френският Amundi предлага 5 млрд. евро за дружеството за управление на активи

17:28 | 06.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианската голяма банка UniCredit може да прибере повече пари от продажбата на своето дъщерно дружество за управление на активи Pioneer, отколкото се смяташе досега, предава Ройтерс, позовавайки се на вътрешни източници. Френското дружество за управление на активи Amundi – европейският лидер, чийто мажоритарен дял се държи от местната банка Societe Generale, е подал изненадващо висока оферта за над 4 млрд. евро, твърдят двама запознати със случващото се източници. 

Poste Italiane, която като част от консорциум също наддава за Pioneer, сега се оглежда за партньор, с който да коригира досегашната си оферта от около 3 млрд. евро. В допълнение според някои източници в надпреварата са също и австралийската инвестиционна банка Macquarie и британската финансова група Aberdeen Asset Management.

Amundi не е пожелала да коментира темата, а от UniCredit, компанията майка на “Уникредит Булбанк“, също не са пожелали да дадат коментар.  

Перспективите за по-високата цена окрилиха акциите на UniCredit. Курсът им скочи в Милано с почти 2 на сто. 

Според информация на Ройтерс UniCredit се е стремила към цена от 3 млрд. евро за третия по големина в Италия фонд за управление на активите. Водещата банка в страната се опитва да засили капиталовите си отношения с продажбата на поделения. Подобно на други местни банки и тя страда от застоя в икономиката на страната. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още