fallback

Metro отчете силни продажби на храни на едро

Германската търговска верига продължава с плана си за разделяне на компанията на две дружества

09:58 | 19.10.16 г.

Германската търговска верига Metro отчете продажби за четвъртото си фискално тримесечие в съответствие с оценките на анализаторите, след като отбеляза силно представяне на бизнеса с храни на едро преди плана за разделяне на компанията на две дружества през следващата година, съобщава Bloomberg.

Приходите са се понижили с 0,5% спрямо миналата година до 14,2 млрд. евро през трите месеца до края на септември, заяви базираната в Дюселдорф компания в сряда. Това отговаря на средната оценка на анализаторите, анкетирани от Bloomberg. Metro потвърди насоките си, че печалбата преди лихвите, данъците и специалните ефекти ще надмине миналогодишната сума от 1,51 млрд. евро.

Главният изпълнителен директор Олаф Кох подготвя разделянето в две компании на доставчика на всичко от хранителни стоки до компютърни консумативи през следващата година. Резултатите може да помогнат за ускоряването на плана на Кох, който според компанията ще бъде постигнат без привличането на допълнителен капитал. Metro планира да раздели магазините си за продажба на храни на едро Cash & Carry и хипермаркетите Real от веригите за електроника Media Markt и Saturn.

Metro заяви, че очаква „благоприятен“ бизнес около Коледа и посочи значителен ръст на онлайн бизнеса си и доставките до дома за тримесечието. Продажбите за фискалната година са се понижили с 1,4% до 58,4 млрд. евро.

Във вторник компанията каза, че ще съкрати 500 работни места през следващите 18 месеца в магазините си Real, но ще наеме 3 хил. нови служители за преструктурираните супермаркети до 2021 г.

Акциите на Metro са поскъпнали с 11% от 29 март - ден преди обявяването на плановете за разделяне, досега. Компанията трябва да обяви годишните си резултати на 14 декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:58 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още