fallback

Ислямска държава учи бойци да се преструват на бежанци, за да стигнат до Европа

Екстремистите отработват поведение при попадане в полицията и подаване на заявление за предоставяне на убежище

09:39 | 13.11.16 г. 7
Автор - снимка
Създател

Германската Федерална разузнавателна служба (БНД) предупреждава, че бойци на терористичната групировка Ислямска държава продължават да се обучават как да се преструват на бежанци, за да достигнат Европа в общия поток от мигранти, предаде ТАСС. 

В статия във вестник "Билд ам Зонтаг" по повод годишнината от атентатите в Париж БНД съобщава, че бойците на Ислямска държава се учат да се прикриват сред множеството бежанци и след това да не привличат подозрения.

Екстремистите отработват и възможно поведение при попадане в полицията, както и действията си при подаване на заявление за предоставяне на убежище. Федералната разузнавателна служба е установила, че деветте терористи, извършили атентатите в Париж на 13 ноември 2015 г., са пристигнали в Европа именно като бежанци.

Последните данни на германските специални служби, получени от електронни устройства, собственост на атентаторите

Наджим Лашрауи и Брахим Бакрауи, извършили нападение в Брюксел на 22 март тази година, показват, че преди година е трябвало да бъде извършено нападение не само във Франция, а и в Холандия. Целта е щяла да бъде амстердамското летище "Схипхол".  

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още