IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия ще получава втечнен газ от САЩ чрез германската Uniper

Компанията спечели търг на италианските власти за гарантиране на пиковото потребление през зимата

14:59 | 05.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>Uniper</em></p>

Снимка: Uniper

Германската енергийна компания Uniper спечели търг за доставки на природен газ в Италия, чрез които ще бъде гарантирано зимното потребление в страната, става ясно от съобщение на компанията. Търгът беше организиран от италианското Министерство на икономическото развитие на Италия.

В изпълнението на условията по договора германската компания ще извърши първите доставки на втечнен газ от САЩ в Италия. До дни Uniper ще достави 105 хил. куб. метра от терминала Sabine Pass в Луизиана до терминал в Тоскана. Тези количества ще бъдат съхранявани и използвани при нужда.

Uniper се задължава да поддържа необходимите количества природен газ за покриване на пиковите нужди на Италия в периода между януари и март 2017 година.

При необходимост компанията ще предоставя газ от терминала в Тоскана на газоразпределителната компания в Италия - Snam Rete Gas. Цената на доставките е уговорена в условията на търга, става ясно още от съобщението на германската компания.

В търга са участвали девет компании, доставчици на втечнен газ в Европа.

Uniper е един от акционерите в проекта за нов газопровод на "Газпром" "Северен поток" 2. Компанията оперира в повече от 40 държави, включително и в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още