IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия ще спази обещанието си за съкращаване на добива на петрол

През втората половина на 2017 г. излишъкът на петролите пазари ще бъде стопен, смята руският президент

14:00 | 23.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Русия ще спази своите обещания за съкращаване на добива на петрол, коментира руският президент Владимир Путин по време на годишната му пресконференция в Москва, излъчвана директно от руски медии.

Според него решението на ОПЕК за ограничаване на добивите няма да се отрази негативно на икономиката на Русия. Страната се е справила по-добре в сравнение с прогнозите на фона на по-ниските от очакваното цени на петрола.

Путин отбеляза, че руската икономика се е приспособила към текущите цени на енергоносителите. Той прогнозира, че през втората половина на 2017 г. излишъкът на петролните пазари ще бъде стопен.

Руският президент изчисли, че повишение на цената на петрола с 10 долара на барел ще донесе около 1,75 трлн. рубли приходи в бюджета и 750 млрд. рубли за компаниите от петролния сектор в страната.

По отношение на развитието на енергетиката като цяло Владимир Путин коменира, че въглищната индустрия ще запази своието значение, но в същото време Русия започва да работи за внедряване на новите технологии и възобновяемите източници на енергия. Субсидиите за тези мерки обаче ще бъдат намалени, допълни още руският президент.

По време на разговора с журналисти, продължаващ вече няколко часа, Владимир Путин коментира различни теми, включително за отношенията между Русия и Турция

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още