fallback

Русия извърши внезапна проверка на боеспособността на Въздушно-космическите сили

Специално внимание се обръща на готовността на авиационните сили да отговорят на агресия

12:32 | 07.02.17 г. 5

Руският президент Владимир Путин е наредил внезапна проверка на боеспособността на Въздушно-космическите сили на Русия, съобщават от Министерството на отбраната.

„Днес в съответствие с решение на Върховния главнокомандва на въоръжените сили започна внезапна проверка на Въздушно-космическите сили за оценка на готовността на органите на военното управление и войските за изпълнение на учебно-бойни задачи“, коментира военният министър Сергей Шойгу в съобщение на сайта на ведомството.

По силата на това решение тази сутрин са изпълнени мероприятия от висша степен на бойна готовност. Особено внимание се обръща на готовността на авиационните сили да отговорят на агресия. На всички военни части са поставени тактически задачи.

Въздушно-космическите сили на Русия бяха създадени с указ на президента през август 2015 година. Те обединяват Военно-въздушните сили (ВВС) и Войските на въздушно-космическа отбрана.

По този начин под единно ръководство са поставени авиацията, противовъздушната и противоракетната отбрана и космическите сили на Русия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:33 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още