IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евросъюзът отново подема битка срещу оптимизирането на корпоративните данъци

Новата проектодиректива цели да не позволи на компаниите да се облагодетелстват от различията в данъчните системи на страните от ЕС и извън него

14:20 | 21.02.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Двадесет и осемте страни от Европейския съюз (ЕС) днес се споразумяха на среща в Брюксел по нова мярка срещу оптимизирането на корпоративните данъци, предаде АФП.

Тази нова проектодиректива цели да не позволи на компаниите да се облагодетелстват от различията в данъчните системи на страните от Евросъюза и извън него, така че в крайна сметка да намалят плащаните данъци.

Тези разпоредби, наречени "хибриди" на технически жаргон, могат да се изразят в значително свиване на облагаемите основи на компаниите, внасящи данъци в ЕС. 

Споразумението, което бе постигнато днес, цели да гарантира тези разпоредби да не могат да бъдат използвани, дори когато се намесват данъчните режими на трети страни.

"Приветствам постигнатото днес споразумение, което е още една крачка в битката, която водим срещу измамите и укриването на данъци, ние сме на път да покажем какво може да направи Европа. Тя играе движеща роля в тази насока", коментира еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси след гласуването на документа.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Атанасио
преди 7 години
Конституцията чл.19 т. 2 ясно е записано ''Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя'' - офшорките са нелоялна конкуренция като сенчестата икономика тоест противоконституционни и косвени убийци Преподавателя в американския университет "Бъркли" Габриел Зукман автор на книгата за скритото богатство на нациите твърди ,че 7,6 трилиона долара са укрити данъци които невлизат в бюджетите на всички държави в света заради офшорките - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1743677512577142
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
krasssen
преди 7 години
Бой по офшорните мравуняци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още