IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЦБ обмисля ръст на лихвите преди приключването на количествените улеснения

Негативните лихви изстискват маржовете на печалба на банките, което задържа кредитирането за фирмите и домакинствата

13:20 | 11.03.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Политиците от Европейската централна банка (ЕЦБ) обмислят увеличение на лихвите преди приключване на програмата за изкупуване на активи, предава Bloomberg, като се позовава на запознати източници.

Членовете на Управителния съвет са обменили мнения за начините на комуникация и последователност от излизането от неконвенционалните икономически стимули, посочват служители на централната банка на еврозоната, пожелали анонимност.

Все още ръководството на ЕЦБ не е обсъждало конкретен сценарий или график и не е взело официални решения за евентуална стратегия. Говорител на ЕЦБ отказва да коментира въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 5
Иван Митев
преди 7 години
Европейският съюз страда, защото е с неправилно управление на своята парична система.Европейската комисия не зачита допусканата грешка и болезнените злини се уголемяват.Мнозина очакват Европейската централна банка (ЕЦБ) да е спасител от съвременни щети. Те са със заблуда. ЕЦБ не може да предотврати актуални загуби, защото не е с необходимата компетентност.Същественото за спасение на ЕС от актуални злини е прилагане на правилно управление на европейската парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
Jorkata
преди 7 години
Гърция не харесва :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още