IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AkzoNobel отхвърли трета оферта за придобиване

Планът за отделяне на бизнеса с химикали Specialty Chemicals предлагал по-добър начин за растеж

22:16 | 08.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещият световен производител на бои и лакове AkzoNobel NV отхвърли трета оферта за придобиване от по-големия американски конкурент PPG Industries Inc под предлог, че не е в интерес на акционерите, предаде AFP.
 
В изявление днес AkzoNobel посочва, че планът, обявен миналия месец, да отдели бизнеса си с химикали Specialty Chemicals до 12 месеца, "предлага по-добър начин за растеж и създаване на дългосрочна стойност и е в най-добрия интерес на акционерите и всички останали заинтересовани страни".
 
Холандската компания обяви идеята си за преструктуриране след две предишни предложения от PPG, за които твърди, че са я подценявали.
 
През миналия месец PPG вдигна цената с трета оферта: сделка в брой и акции на стойност около 28,8 млрд. долара.
 
AkzoNobel обяви, че отхвърля най-новата оферта след "значителни задълбочен анализ", включително разговори с главния изпълнителен директор на PPG Майкъл Макгари.
 
В изявление на сайта си американската компания изразява разочарование от поредното отхвърляне и допълва, че разговорите, състояли се в събота в Ротердам, са продължили по-малко от 90 минути.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още