IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има арестуван за атентата в Манчестър

Задържан е 23 годишен мъж в южната част на града, има и още един арест, но е по-вероятно той да не е свързан с нападението

15:58 | 23.05.17 г.
<p>
	Полиция охранява жилищна сграда в южен Манчестър заради ареста. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Полиция охранява жилищна сграда в южен Манчестър заради ареста. Снимка: Ройтерс

Британската полиция съобщи в Тwitter, че е арестувала 23-годишен мъж в южната част на Манчестър във връзка с терористичното нападение от снощи, предаде Ройтерс.

Най-малко 22 души, включително и няколко деца, загинаха и 59 бяха ранени, когато атентатор самоубиец се взриви, докато хиляди фенове си тръгваха от залата Manchester Arena след концерт на американската поп изпълнителка Ариана Гранде.

Органите на реда са арестували и мъж в търговския център "Арндейл", но задържането му вероятно не е свързано с извършеното снощи кърваво нападение, допълва агенцията.



Вчерашният атентатор е загинал при задействането на взривното устройство, съобщи по-рано полицията.

Търговският център "Арндейл" в северния английски град Манчестър отваря отново врати, след като бе евакуиран за кратко, съобщава очевидец, цитиран от Ройтерс. Полицията започна да премахва кордона и позволи на служителите да се върнат на работните си места.

По-рано днес друг очевидец съобщи, че голям брой хора бягат от "Арндейл" и че някои от тях чули силен гръм.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още