fallback

Тръмп разкритикува Германия за търговския й излишък със САЩ

Американският президент е недоволен и от недостатъчните според него разходи за отбрана, които Германия отделя

17:04 | 30.05.17 г. 13

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува Германия за търговския й излишък и за равнището на разходите й за отбрана, ден след като германският канцлер Ангела Меркел изрази съмнения в надеждността на САЩ като съюзник, предаде Ройтерс.

"Имаме ОГРОМЕН търговски дефицит с Германия, да не говорим, че отделят за НАТО и военните МНОГО ПО-МАЛКО пари, отколкото трябва. Много лошо за САЩ. Това ще се промени", написа Тръмп в Туитър днес.

We have a MASSIVE trade deficit with Germany, plus they pay FAR LESS than they should on NATO & military. Very bad for U.S. This will change

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 30 май 2017 г.

В реч в неделя Меркел каза, че президентското управление на Тръмп е преобърнало традиционния европейски съюз със САЩ, припомня DPA.

"Времената, когато можехме да разчитаме напълно на други, изглежда са поотминали", отбеляза Меркел пред симпатизанти на предизборна проява в Мюнхен.

Вчера тя отново се усъмни в надеждността на САЩ като съюзник, изразявайки разочарованието на европейците след двете срещи на върха през изминалата седмица. При все това тя подчерта, че си остава "убедена трансатлантичка", посочва БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:29 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още