IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Руснаци патриоти може и да са замесени с хакерски атаки в САЩ

Никакви хакери не могат да повлияят на хода на предизборна кампания, убеден е руският президент

19:48 | 01.06.17 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	Владимир Путин. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Архив Ройтерс

На държавно ниво Русия никога не е участвала в хакерски атаки, включително и за изборите в САЩ, каквито обвинения коментират. Но хакерите "са свободни хора, като художниците" и теоретично е възможно руски хакери действително да са замесени в тези атаки.

Такъв коментар направи руският президент Владимир Путин пред международни медии преди началото на Петербургския икономически форум.

"Хакерите се събуждат днес, прочитат, че нещо някъде се случва в международните отношения и ако имат патриотични настроения, започват да дават своята лепта, както те смятат, в борбата с темите, които се отразяват лошо в Русия", каза Путин, цитиран от пресцентъра на Кремъл.

Владимир Путин обаче е категоричен, че никакви хакери не могат да повлияят на хода на предизборната кампания на друга страна.

По повод предстоящите избори в Германия Путин коментира, че се надява, че начело на страната ще застанат хора, "които са в състояние да оценят значителния потенциал" на двустранните отношения с Русия. Той посочи, че отдавна познава Ангела Меркел и имат много общи позиции по световни проблеми.

По отношение на другия водещ претендент - Мартин Шулц, той посочи, че е дългогодишен уважаван политик в Европа и в Германия.

Германия има нужда от енергийни суровини, посочи още руският президент. Страната се отказва от ядрената енергетика и ще трябва да потърси заместител, а именно - природен газ, сигурен е той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Иначе единственото доказателство, че са руснаците е, че наистина изтърбушената поща имаше ефект на оръжие за масово поразяване - изкара зверската смрад около морала и годността на полуживата и обърна вота на доста американци. Но само година преди това американските служби изтърбушиха панамските сървъри и напълниха нета с "факти" за финансовите "престъпления" на Путин и станаха за смех, а рейтинга на Путин само се дигна... Та и за това требе акъл... и патриотично настроени хакери... хахаха....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Хааахаха... Вече секи понапреднал гимназист може да си скрие IP адреса, ама руските тикви, които знаят как да изкъртят американската избирателна кампания, не знаят как и са си изфлякали академгородските айпита за радост на мамули от айтисиктира като тебе... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
Hahoto
преди 6 години
Ама то и малките деца знаят, че руснаците хакнаха сърврите на бабата. И това беше отмъщението на Путин към нея за Панама мама. Иначе и от двете страни злодеите са идентични.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
george353
преди 6 години
Мейн стриима не може да схване очевиден сарказъм. За мен обаче е по-интересното скритото съобщение на демократите към избирателите, ако не ни бяха хванали че сме корумпирани злодеи заради на тези имейли, сега щяхме да управляваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Hahoto
преди 6 години
Не само си е признал, но им се е и изсмял!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Важното е някой да не тракне, че дейностите свързани с атаките изхождат от IP-адреси ползвани изключително в Академгород.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 6
MZ/X
преди 6 години
Я виж как си признава без бой, че са хакнали американските избори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още