IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антонио Таяни: Броят на туристите в Европа може да се удвои до 2025 г.

Туристическият сектор обаче има нужда от стратегия, за да отговори на все по-взискателната среда, смята председателят на Европейския парламент

21:19 | 27.09.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

До 2025 година броят на туристите в Европа може да се удвои, достигайки 1 млрд. души, и да създаде 5 млн. Работни места. Това прогнозира председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, цитиран от пресцентъра на институцията.

За да се превърне тази възможност в реалност обаче трябва да се подобри конкурентоспособността на сектора и да има по-тясно сътрудничество между държавите в общността.

С едно пътуване например китайските туристи посещават средно четири или пет европейски държави членки и конкуренцията не е между тях, а с Азия, Америка, Карибите и Тихоокеанския басейн, смята още Таяни.

За него общата платформа за реклама на туризма, предложена от Европейската комисията в сътрудничество с Европейската комисия за пътуванията и регионите в мрежата Necstour, е стъпка в правилната посока.

Коментарите на Таяни са по повод Международния ден на туризма. В своето изказване председателят на Европейския парламент посочи, че глобалната среда става все по-взискателна, затова е необходимо и изготвянето на стратегически план за развитието на сектора, по-широко и по-ефективно финансиране от ЕС.

„Обучението е ключов фактор, тъй като фирмите в туристическата индустрия имат повече проблеми, отколкото други, в наемането на хора с нужните умения. Като инвестираме повече, можем да създадем възможности за заетост в тези части на Европа, където младежката безработица достига 50%", обясни Тайни.

Въпреки че туристическата индустрия ще бъде силно засегната от цифровата революция, все още ще има нужда от значителна работна сила, 20% от която – млади хора под 25 години, смята още председателят на Европейския парламент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
scott
преди 6 години
ТУРИСТИ ВЕЧЕ НЯМА!А консуматорските тълпи, си ги дондуркайте в западна европа. Тепърва има да ви унищожават градовете и харата там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
majnata
преди 6 години
Най ного ше са туристите от Африка ... с еднопосочен билет !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още