IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дясната ръка на Тереза Мей подаде оставка

Държавният секретар Деймиън Грийн си отива заради подозрения за сваляне и разглеждане на порнографски материали на служебни компютри

08:30 | 21.12.17 г. 4
<p>
	Деймиън Грийн. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Деймиън Грийн. Снимка: Ройтерс

Държавният секретар на британското правителство Деймиън Грийн - най-висшиян пост след този на премиерката Тереза Мей, подаде оставка по искане на Мей, след като разследване срещу него заключи, че той е нарушил етичния кодекс за поведение на министрите, предават Ройтерс и ДПА. 

Разследването констатира, че той е дал неверни обяснения относно откритите от полицията през 2008 г. порнографски материали в компютъра в парламентарния му офис. Самият той тогава отрече обвиненията и каза, че е жертва на "политическа инсинуация", съобщава БТА.

Оставката на един от най-доверените хора на Мей в кабинета, който й помагаше да помири дълбоко разделената Консервативна партия, е сериозен удар за премиера, която води мъчителни преговори за развода с Европейския съюз (ЕС), отбелязва Ройтерс.

61-годишният Грийн бе назначен след неубедителното представяне на торите в предсрочните парламентарни избори през юни, на които партията изгуби абсолютното си мнозинство в Камарата на общините.

Грийн - стар приятел на Мей, бе свикан под знамената да стабилизира нейното лидерство и да даде отпор на нейните противници вътре в партията, които искаха тя да се оттегли. 

"Съжалявам, че ми бе поискана оставката от правителството заради нарушения на министерския кодекс, за което се извинявам", посочва Грийн с писмо до Мей. Той добавя, че не е свалял и не е разглеждал порнографски материали на парламентарните компютри. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 6 години
нищо докато го правиш у вас, а не на служебния компютър в офиса :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
Sakamano
преди 6 години
Какво неетично има в гледането на порно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Hahoto
преди 6 години
Само и лично злия Путин с кибер-мибер атака му е качил порното на този почтен *** и след това е препратил на медиите достъп до тях. Нали Стоене? ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още