fallback

И Moody's повиши кредитния рейтинг на Гърция

Агенцията е дори по-оптимистично настроена от Fitch и Standard & Poor's и смята, че Гърция ще излезе на пазарите, без да й е нужна допълнителна кредитна линия

09:09 | 22.02.18 г. 2

Международната агенция Moody's повиши кредитния рейтинг на Гърция до степен В3 от Саа, като запазва положителната перспектива за страната, съобщава Нюз.ин.

Това е трето повишение на кредитния рейтинг на Гърция след дадените наскоро такива оценки от другите две агенции Fitch и Standard & Poor's.

Moody's обаче е по-оптимистично настроена от другите две агенции и смята, че Гърция ще излезе на пазарите, без да й е необходима допълнителна кредитна линия.

Миналия петък Fitch повиши рейтинга на Гърция за държавния дълг, разчитайки на облекчение на дълга през тази година и на прогнозиран икономически растеж. Оценката бе когирирана от В- на В  с положителна перспектива.

Трите прогнозни повишения идват, след като бе финализирана проверката за напредък на гръцката спасителна програма и въпреки факта, че на неотдавнашната среща на Еврогрупата бяха изразени резерви и бе поставено условие на правителството в Атина да изпълни две от изискванията за реформи, дадени на страната от международните кредитори.

Отбелязва се, че за това повишение на кредитния рейтинг от страна на Moody's от трибуната на парламента е съобщил и гръцкият премиер Алексис Ципрас, посочва БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:39 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още