IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в Русия през тази година ще бъде в диапазона 2,7 - 3,2%

Според руският министър на икономическото развитие равнището на бедност в страната може да спадне пос 11,1%

14:20 | 04.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инфлацията в Русия в края на тази година ще бъде в диапазона 2,7 - 3,2 процента, прогнозира днес руският министър на икономическото развитие Максим Орешкин, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

През юни ще има забавяне на инфлацията до 2,1 - 2,2 на сто спрямо сегашните 2,4 на сто, посочи Орешкин на заседание на комисията за бюджета и данъците на долната камара на парламента. 

Той допълни, че прогнозите са увеличението на брутния вътрешен продукт на Русия да достигне 1,6-2,1 процента тази година.

Министерството на икономическото развитие на Русия прогнозира средна цена на петрола тази година на равнище 65 - 70 долара за барел, допълни Орешкин.

Сега сме заложили цена 61,4 долара за барел, отчитайки обаче последните събития може да се очаква средната цена на петрола да бъде по-висока в диапазона 65 до 70 долара да барел.

По думите на Орешкин министерството е залагало цена на петрола от 43,8 долара за барел през септември.

Реалните доходи на населението в Русия тази година ще нараснат с 3,4 - 3,9 процента, а равнището на бедност може да спадне под 11,1 процента, съобщи още Орешкин. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още