fallback

Подкрепата за „Алтернатива за Германия“ се увеличава все повече

Рейтингът на управляващия в Берлин Съюз (ХДС/ХСС) продължава да се срива

11:00 | 11.08.18 г. 4
Автор - снимка
Създател

Последното проучване на обществената телевизия ZDF показва, че подкрепата на избирателите за популистката „Алтернатива за Германия“ продължава да се увеличава и тя вече може да разчита на гласовете 16% от гражданите на ФРГ – с един процент повече спрямо предходната седмица, съобщава Агенция „Фокус“.

Според данните се увеличава и подкрепата за партията „Зелени“, които в неделното издание на „Политически барометър“ събират 15% - скок с един процент спрямо предната седмица и най-добрият резултат, който партията е постигала за последните шест и половина години. 

Рейтингът на Съюза (ХДС/ХСС) остава без промяна – 31%, на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) също – 18%.

„Левица“ отчита спад от 2%. Подкрепата за Свободната демократическа партия (СвДП) е с 1% повече спрямо предходната седмица, достигайки до 8%.

Последните проучвания на общественото мнение, проведени по поръчка на телевизионния канал ARD в началото на месеца показаха спад за  ХДС/ХСС и рекордна подкрепа за „Алтернатива за Германия“. Според резултатите от анкетите, проведени в първите дни на август, рейтингът на управляващия в Берлин Съюз (ХДС/ХСС) бе сринат до 29%. Това е най-ниското ниво, отчетено някога в историята на политическия блок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:15 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още