IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция се разделя със стационарните телефони

През 2023 година операторът ще започне постепенно да прекъсва телефонна мрежа в отделни общини

18:02 | 26.08.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският телекомуникационен оператор Orange - бившият France Telecom - ще престане да предлага абонаменти за стационарни телефони от 15 ноември 2018 година, 139 години след създаването на първата телефонна мрежа в Париж, съобщава в електронното си издание в. "Паризиен", цитиран от БТА.

Така след няколко години ще бъде необходима специална кутия, за да могат да се правят обаждания от фикс телефон - домашен или в компаниите.

Прекъсването на комутаторната телефонна мрежа обаче няма да се извърши изведнъж през есента, а ще се прави постепенно, в разстояние на няколко години. Първият етап предвижда след три месеца новите клиенти на Orange или тези, които сменят адреса си, вече да не могат да ползват класическа фиксирана телефонна линия, като ще им бъде предложена услуга с "бокс" (кутия). Едва през 2023 година операторът ще започне постепенно да прекъсва телефонна мрежа в отделни общини.

"Ще има улеснени процедури за възрастните хора", увери пресслужбата на Orange.

С повсеместната поява на смартфоните, французите все по-масово се отказват от стационарните телефони. От 2012 година до днес употребата им е намаляла наполовина.

Компаниите също ще трябва да обърнат страницата на стационарните телефони и факсовете. В момента 70 процента от тях ползват такива. Така че инвестициите за професионалистите ще бъдат съществени, а може да настъпи и недостиг на ново оборудване, ако всички едновременно започнат да преминават към новата система. Предимство ще имат големите компании, които поръчват по-големи инсталации, за сметка на малките и средни предприятия (МСП)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
ivs
преди 5 години
Ползвам такъв още от времето на глобул. Стандартен блок с по три апартамента на етаж, до вратата на съседния не работи. Заключват ги точно на адреса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
pass
преди 5 години
И на повече крачки работи, заключването е на клетка, само на една мобилна клетка може да се закача, тази която обслужва дадения адрес.Лошото е, че започнаха масово и по селата да го правят този номер, а там покритието е плачевно, дори и с антените на самите апарати които са големи пак се случва да нямате сигнал. Да не ти се налага да се обаждаш на 112, преди ако нещо стане с мобилния и ти падне сигнала човек ползваше стационарния, а сега няма резервен вариант.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
ivs
преди 5 години
В България операторите предлагат фиксирани телефони , пак със сим, но е заключена на адреса. Примерно в блок работи само 2 крачки от вратата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
pass
преди 5 години
Нормално, разходите за поддръжка на стационарните телефони са много по-големи отколкото за мобилните. То и в БГ-то отдавна заменят стационарните с фиксирани мобилни и просто спират да поддържат трасетата. Единствения проблем за малките населени места, където няма почти никакво покритие, но там да се оправят както могат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още