fallback

Германските пилоти на Ryanair заплашват с още стачки

Вече повече от година ирландската нискотарифна компания преживява безпрецедентни трудови протести, довели до отмяна на хиляди полети

12:49 | 12.09.18 г.

Германският синдикат Cockpit заплаши, че може да призове членовете си към нови стачни действия, които да засегнат работата на ирландския нискотарифен превозвач Ryanair, ако ръководството на компанията не излезе с по-добро предложение към служителите си.

„Докато Ryanair не подобри условията си, може да се наложи да има още стачки в Германия“, коментира Инголф Шумахер от профсоюза. 

Заради стачка на пилотите и кабинния персонал днес Ryanair отмени 150 полета от и до Германия.

Стачните намерения бяха обявени късно в понеделник, а вчера Ryanair призова пилотите да се явят на работа, тъй като "вече предложихме местни договори и подобрихме възнагражденията, няма оправдание за нови нарушения в дейността".

Очаква се днес да бъдат засегнати двупосочните полети между София и германските летища в Берлин и Кьолн. 

Вече повече от година ирландската нискотарифна компания преживява безпрецедентни трудови протести, довели до отмяна на хиляди полети, стачки на персонала в много страни и постоянно недоволство сред пилотите, стюардите и стюардесите.

Ryanair и протестиращите ѝ пилоти в Ирландия постигнаха ново трудово споразумение през август след продължителни преговори, което сигнализира за края на спора, провалил летните пътувания на хиляди пътници в Европа

Печалбата на Ryanair през второто тримесечие на годината пострада заради по-високите разходи за заплати именно заради редицата стачки на служители й, които претендират за по-високо заплащане и подобряване на условията на труд.

По-високите цени на петрола и поевтиняването на билетите също са се отразили негативно на печалбата, която се е понижила с 20% до 319 млн. евро.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:29 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още