fallback

Манфред Вебер: Искам един силен Европейски съюз

Лидерът на ЕНП ще се бори за една Европа без нелегална имиграция, тероризъм, която ще води ефективна борба срещу глобалното затопляне и тежките заболявания

21:30 | 03.04.19 г. 4
Автор - снимка
Създател

Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер обеща днес един силен и щедър Европейски съюз (ЕС).

Германецът, който е сочен за приемник на Жан-Клод Юнкер на поста председател на Европейската комисия (ЕК), заяви, че иска да отгърне страницата с Brexit, за да се фокусира върху истинските проблеми, с които се сблъскват гражданите на ЕС. 

В три отделни видеозаписа, представени днес в Дома на европейската история в Брюксел, Вебер посочи приоритетите си за блока.

На първо място, той иска една силна Европа, която ще разполага с повече хора, които да пазят границите ѝ и да се борят срещу незаконната имиграция и тероризма.

Вебер ще се бори и за една интелигентна Европа, в която да бъдат разработвани програми за създаване на лекарства за болести като рака, например.

На трето място, лидерът на ЕНП заяви, че иска една щедра Европа, която да създаде свой „план "Маршал" за Африка“ и да води ефективна борба с глобалното затопляне.

Вебер ще започне на 23 април в Атина своята предизборна обиколка на Европа, по време на която ще посети голям брой европейски страни. Обиколката ще завърши в Германия на 24 май.

Преди две седмици водещият кандидат на европейските консерватори изтъкна пред Ройтерс, че неговите сънародници трябва да разберат, че инвестициите трябва да се противопоставят на надигащия за антиевропейски национализъм в страни като Италия, за да се стимулира растежът.

Вебер настоя да не бъде възприеман като германски кандидат за председателското място на ЕК, а като европейски кандидат.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:16 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още