fallback

Путин губи короната си на народен любимец за сметка на Зеленски

Според проучване на руската Levada украинският президент вече е по-харесван от руския си колега

19:36 | 17.09.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Руският президент Владимир Путин се гордее с високия си рейтинг. Но на фона на увеличаващите се протести в страната и новата власт в Украйна неговото одобрение отслабва за сметка на това на младата надежда Володимир Зеленски.

Според проучване на руската неправителствена организация Levada Centre върху популярността на руския държавен глава и на неговия украински колега от юли Зеленски е успял да изпревари Путин, посочва Bloomberg.

Новата администрация в Киев все още е в началото на мандата си и благодарение на редица популярни реформи 41-годишният украински президент все още се радва на силно одобрение. Въпреки това протестите на опозицията за близките му отношения с милиардера собственик на телевизията, където се излъчваше направилият го така популярен сериал с негово участие, нарастват.

Междувременно 66-годишният Путин, който скоро ще отбележи две десетилетия начело на Русия, започва да усеща ударите от отслабването на икономиката. Ръстът се забавя, а с него и държавните разходи, които в продължение на дълго време поддържаха приповдигнато настроението на масите.

И нека не забравяме, че последният път, когато неговата популярност отслабна по-значително, Путин анексира полуостров Крим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:00 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още