fallback

Deutsche Bank продава на BNP Paribas SA електронния си брокерски бизнес

Германският кредитор ще продължи да експлоатира платформата, докато клиентите мигрират към френския му конкурент

10:44 | 23.09.19 г.

Deutsche Bank AG обяви, че е постигнала споразумение с BNP Paribas SA за продажба на електронния си брокерски бизнес на френската банка, съобщава Financial Times.

Германската финансова институция прехвърля на конкурента си ключови служители, клиенти и технологии на брокерския електронен бизнес като част от по-широката стратегия за преструктуриране на отдела за инвестиционно банкиране.

Двете банки са подписали споразумение „за осигуряване на непрекъснатост на обслужване“ на клиентите на Deutsche Bank в рамките на глобалния отдел за първично финансиране, който обслужва хеджиращи фондове и електронния брокерски бизнес. Deutsche Bank ще продължи да експлоатира платформата, докато клиентите мигрират към BNP Paribas, посочва се в изявление на френската банка от понеделник.

BNP Paribas поема подразделението като част от по-широкото отстъпление на Deutsche Bank от целта й да бъде основният конкурент на Goldman Sachs в Европа. Германският кредитор се отказва от 18 хил. работни места и прекратява големи части от търговските си операции в драматично отдръпване в стремежа си да пробие в редиците на най-добрите на Уолстрийт, отбелязва изданието.

Франк Кунк, главен оперативен директор на Deutsche Bank, заяви, че споразумението осигурява „ясен път за клиентите и персонала.“

Сделката засилва позициите на BNP Paribas в основния брокерски бизнес, заемането на пари на хедж фондове и управлението на тяхната търговия.

„Това споразумение демонстрира силната ангажираност на BNP Paribas към институционалните инвеститори в световен мащаб“, коментира Ян Жерардин, ръководител на корпоративното и институционално банкиране във френската банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:11 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още