fallback

Тиери Брьотон: ЕС вероятно скоро ще одобри ваксината на Johnson & Johnson

Еврокомисарят не е притеснен за изпълнението на доставките на ваксини за второто тримесечие

20:24 | 09.03.21 г. 8

Европейският съюз (ЕС) вероятно скоро ще одобри ваксината срещу Covid-19 на Johnson & Johnson, обяви еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Брьотон и допълни, че не е притеснен за постигането на общата цел на блока за ваксините от всички производители през второто тримесечие, предава Ройтерс.

„Смятам, че EMA (Европейската агенция по лекарствата) ще даде разрешение в рамките на следващите дни или часове, което е много добра новина, защото тогава ще имаме готови четири ваксини“, каза Брьотон на пресконференция.

По думите му одобрението за Johnson & Johnson ще значи, че наличните в ЕС ваксини ще са четири, а това ще помогне на блока да постигне целта си от 300 млн. дози за второто тримесечие, дори и някои от производителите да имат проблеми.

Johnson & Johnson каза на ЕС, че е изправена пред проблеми с доставките, които могат да затруднят изпълнението на плана компанията да достави 55 млн. дози от ваксината си срещу Covid-19 на блока в рамките на второто тримесечие на тази година, коментира представител на ЕС пред Ройтерс.

„Научих, че след началото на производството има много трудности. Ако погледнем Johnson & Johnson, разбрах, че са имали известни проблеми в САЩ,... че е трябвало да обединят сили с друга компания – Merck”, коментира Брьотон.

Той допълни, че не е притеснен за изпълнението на вътрешните цели за доставките на блока, както и че е ясно, че някои ще се справят по-добре, а други ще закъснеят с доставките.

„Така че не вярвам, ако една компания има проблем, това да попречи на цялата програма“, посочва Брьотон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:21 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още