IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омикрон измести форума в Давос за лятото

Разпространението на омикрон варианта на коронавируса затруднява провеждането на глобалното събитие на живо

14:57 | 20.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em><br />
	&nbsp;</p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg
 

Световният икономически форум (WEF) съобщи, че ще отложи годишната си среща в Давос, тъй като разпространението на омикрон варианта на коронавируса затруднява провеждането на глобалното събитие на живо.

Конференцията трябваше да се проведе в швейцарския град през януари, а сега е планирана за началото на лятото, съобщиха организаторите в понеделник. WEF не съобщи нова дата, пише The Wall Street Journal.

„Подготовката се извършва под насоки на експерти и се възползва от близкото сътрудничество със швейцарското правителство на всички нива. Въпреки строгите здравни протоколи на срещата обаче честотата на предаване на омикрон и влиянието върху пътуванията налагат отлагането", се посочва в съобщението, цитирано от Ройтерс.

Форумът заяви, че вместо това ще проведе поредица от онлайн сесии. Срещата в Давос обикновено се посещава от хиляди мениджъри и политици.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още