fallback

Италиански медии: Фирми пред фалит се местят от Италия в България и Англия

Италианската полиция прави проверки на фирми и бизнесмени главно от строителния сектор

12:43 | 17.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Около 60 бизнесмени, фирми и данъчни адвокати са разследвани за предполагаемо избягване на данъчно облагане, пишат днес италианските икономически всекидневници "Милано финанца" и "Италия оджи", съобщи БТА.

В цяла Италия финансовата полиция извърши обиски в адвокатски кантори и централни офиси на известни фирми. Сред тях са Aiazzone Network, Visa Diffusion Moda, Emmedue, Emmecinque, Emmelunga и Conad del Tirreno.

Проверките засягат най-вече сферите на строителството и обзавеждането, както и някои други индустрии.

Проверките са част от цялостно разследване за прехвърляне в чужбина, главно в България и Англия, на фирми в предфалитно състояние, за да се избегне с измама процедурата за банкрут в Италия, пишат местните вестници.

Законът предвижда неприлагане на процедурата за измамен банкрут за онези фирми, които са заличени от италианския търговски регистър повече от година преди фалита, се посочва в информацията.

В списъка на разследваните от валутния отдел на финансовата полиция фигурират личности като Джанпиеро Палендзона (брат на вицепрезидента на банковия холдинг "Уникредит Груп" Фабрицио Палендзона) и бившият президент на футболния клуб Торино Джанмауро Борсано с неговите син и дъщеря.

На всички обискирани е предявено обвинение в нарушаване на закона, който предвижда от 6 месеца до 4 години лишаване от свобода за прехвърляне на имущество с цел избягване на данък върху дохода и ДДС, изтъкват италианските всекидневници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:41 | 02.09.22 г.
fallback