IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оли Рен: Преструктурирането на гръцкия дълг изобщо не е на дневен ред

Преговорите между страните от Европейския съюз не са били лесни, призна еврокомисарят

22:23 | 31.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Преструктурирането на гръцкия държавен дълг „изобщо не стои на дневен ред”, заяви днес еврокомисарят по икономическите и монетарни въпроси Оли Рен, съобщава Bloomberg.

„Преговорите между страните от Европейския съюз изобщо не бяха лесни. Те всъщност бяха доста трудни”, обясни Рен.

По-рано днес председателят на групата на финансовите министри на страните от еврозоната Жан-Клод Юнкер заяви, че решение по проблемите на Гърция ще бъде взето до края на юни.

„Като председател на Еврогрупата Юнкер със сигурност знае какво говори”, заяви по този повод Оли Рен.

Днес говорителят на Оли Рен – Амадеу Алтафай обяви, че Гърция е близо до споразумение с ЕС и Международния валутен фонд (МВФ), което ще разчисти пътя за жизненоважни заеми следващия месец, с които да се предотврати риска страната да изпадне в неплатежоспособност.

Към момента в Гърция се намира делегация от представители на ЕС, МВФ и Европейската централна банка. Задачата е да се установи напредъка на страната по посока изпълнение на целите за съкращаване на разходите.

Прегледът на програмата за спасителния заем за Гърция, която е определяща за понататъшната помощ за финансово затруднената страна вероятно ще приключи през следващите 24 до 48 часа.

Хронология на гръцката криза може да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още