IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bahn навлиза на пазара за пътнически транспорт в Румъния

Германската железопътна компания ще придобие дял в местния частен превозвач Regiotrans

09:37 | 30.11.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Bahn навлиза на пазара за пътнически транспорт в Румъния

Германският железопътен концерн Deutsche Bahn продължава своята експанзия в Източна Европа и според източници от компанията навлиза на румънския пазар за пътнически превози.

Концернът ще придобие мажоритарен дял в най-големия частен превозвач на страната Regiotrans, предаде Ройтерс, позовавайки се на запознати с протичането на сделката източници. Първоначално ще бъдат закупени 70% от дела за 67 млн. евро. Освен това има и опция за придобиване на остатъчния дял. Германският превозвач вече навлезе в товарния транспорт на страната, като купи спедитора Romtrans.

Със своята дъщерна компания Arriva германският концерн планира да стане водещ превозвач в Европа. В Румъния немците виждали добри шансове за пробив, тъй като държавната железница страда от хронични финансови проблеми. През 2011 г. Regiotrans е отчела с 2000 служители приходи в размер на около 52 млн. евро и печалба преди данъци от около 16 млн. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Боян
преди 11 години
А дано след Румъния да купи и всичко в България, ако закупят всичко в източна Европа може пък някой ден да се ходи до Германия за няколко часа примерно 9 както в момента от Варна до София? Това ще е нещо страхотно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още