fallback

Лидерът на Донецката народна република призна за руски доброволци сред бойците

В Киев и на Запад повтарят за руско военно нахлуване, за да оправдаят масовите поражения, които украинската армия търпи, коментира Захарченко

13:32 | 28.08.14 г. 16

Силите на проруските сепаратисти от самообявилата се Донецка народна република в Източна Украйна включват "около 3-4 хиляди руски доброволци", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на Александър Захарченко, премиер на непризнатото формирование.

"Мнозина от тях си заминаха, но повечето останаха", каза Захарченко в обръщение, излъчено по телевизия "Россия 24".

„Днес ни задават много въпроси как е станало възможно от разпръснати полупартизански отряди армията на ДНР да се превърне в мощна военна организация, способна не само да противостои на украинските въоръжени сили, но и да ги побеждава на бойното поле", казва Захарченко.

"В Киев и на Запад повтарят за руско военно нахлуване, за да оправдаят по някакъв начин масовите поражения, които украинската армия търпи повече от месец. Никога не сме крили, че сред опълченците има много руснаци, без чиято помощ щеше да ни е много трудно, щеше да е по-сложно да воюваме“, допълва той.

Захарченко отбелязва, че сред руските доброволци има много бивши кадрови военни. „Сред нас воюват и настоящи военни, които вместо отпуск пристигнаха при нас, за да се борят за нашата свобода. Това е характерно само за руснаците“, казва той.

Захарченко допълва, че сред доброволците от Русия „за съжаление, има и загинали“.

Още новини от Източна Европа четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:46 | 13.09.22 г.
fallback