fallback

Обама е предпазлив към нови санкции срещу Русия

Визията за САЩ и Европа заедно в дългосрочен план може да промени позицията на Путин за Източна Украйна, смята американският президент

21:30 | 11.12.14 г. 7
Автор - снимка
Редактор

Президентът Барака Обама е резервиран към възможността САЩ да добавят нови санкции срещу Русия заради инвазията в Украйна. Той заяви позицията си днес, като се мотивира, че подобна стъпка може да провокира разделение между Вашингтон и Европа, става ясно от публикация на Reuters.

При обсъждането на въпроса за ново разширяване на санкциите срещу Русия  той посочва, че настоящата посока, която  поема, и при която САЩ действат заедно с Европа и в голяма степен по идентичен начин, вероятно ще принуди руския президент Владимир Путин да преосмисли позицията му за навлизане в Източна Украйна.

„Представата, че можем просто да налагаме нови и нови санкции, и в крайна сметка Путин да промени мнението си, според мен е грешна”, коментира Обама.

Това, което в крайна сметка ще доведе до взимането на стратегическо решение от Путин, е ако той разпознае, че Европа и САЩ стоят заедно в дългосрочен план.

„Ако те видят, че няма никакви пукнатини в коалицията, след време може да ги видим да кажат, че разходите за тяхната икономика превишават стратегическите ползи, които ще получат”, коментира Обама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:56 | 13.09.22 г.
fallback