fallback

Киев алармира, че Русия е вкарала нова бронирана техника в Украйна

За последните 24 часа проруските сепаратисти са предприели общо 44 атаки в конфликтната зона

21:17 | 22.02.15 г. 70
Автор - снимка
Създател

Нова бронирана техника е забелязана да влиза от Русия в Украйна, включително и в югоизточния район, където бунтовниците нападат правителствени позиции край град Мариупол. Това съобщи днес украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

По думите му военен влак, натоварен с 60 бронетранспортьора, е пристигнал вчера от Русия в граничния град Амвросиивка. Малко по-късно автоколона с военно оборудване е пресякла границата при град Новоазовск, разположен на Азовско море западно от стратегическото пристанище Мариупол.

Лисенко потвърди, че продължават боевете при село Широкине, на около 30 км източно от Мариупол. "Нашите войници удържат позициите си", каза той.

Според говорителя на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана за последните 24 часа сепаратистите са предприели общо 44 атаки в конфликтната зона.

Междувременно украинските власти задържаха няколко заподозрени във връзка с днешното бомбено нападение в Харков, при което загинаха трима души. Това съобщи съветникът на директора на Службата за сигурност на Украйна Маркиян Лубкивски, цитиран от Ройтерс.

Бомба избухна по време на патриотично шествие в Харков, който е под контрола на Киев и се намира на около 200 км от зоната на бойните действия между правителствените сили и сепаратистите.

Според организаторите на шествието, по време на което стана взривът, е убит и координаторът и един от ръководителите на "Евромайдана" - Игор Толмачев, предаде ТАСС.

Загинал е и заместник-началникът на Първомайския районен отдел на местната милиция, пише БТА.

По данни на ръководителя на Главното управление на Службата за сигурност на Украйна в Харковска област Олександър Пивовар взривното устройство е било самоделно и е било натъпкано с пирони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
fallback